Degradation of pyridine by Arthrobacter crystallopoietes and Rhodococcus opocus strainsстатья

Информация о цитировании статьи получена из Web of Science
Дата последнего поиска статьи во внешних источниках: 29 мая 2015 г.

Работа с статьей


[1] Degradation of pyridine by arthrobacter crystallopoietes and rhodococcus opocus strains / N. S. ZEFIROV, S. R. AGAPOVA, I. M. BULAKHOVA et al. // IZVESTIYA AKADEMII NAUK SERIYA BIOLOGICHESKAYA. — 1995. — no. 3. — P. 367–371. Pyridine-utilizing microorganisms were isolated from soil using accumulative cultivation, They were identified as Arthrobacter crystallopoietes VKM Ac-1334D and Rhodococcus opacus VKM Ac-1333D. Gas chromatography and mass spectroscopy showed that the former strain growing on pyridine produces intermediate 3-hydroxypyridine and 2,3- and 2,6-dihydroxypyridines, while the latter strain yields 2-hydroxypyridine and 2,6-dihydroxypyridine as intermediate products. In addition, these strains perform specific ring cleavage leading to 5-amino-2-oxopent-4-enoic acid and 4-carbamoylbut-3-enoic acid, respectively.

Публикация в формате сохранить в файл сохранить в файл сохранить в файл сохранить в файл сохранить в файл сохранить в файл скрыть