DEGRADATION OF PYRIDINE BY ARTHROBACTER-CRYSTALLOPOIETES AND RHODOCOCCUS-OPACUS STRAINSстатья

Информация о цитировании статьи получена из Scopus, Web of Science
Статья опубликована в журнале из списка Web of Science и/или Scopus
Дата последнего поиска статьи во внешних источниках: 18 июля 2013 г.

Работа с статьей


[1] Degradation of pyridine by arthrobacter-crystallopoietes and rhodococcus-opacus strains / N. S. ZEFIROV, S. R. AGAPOVA, P. B. TERENTIEV et al. // FEMS Microbiology Letters. — 1994. — Vol. 118, no. 1-2. — P. 71–74. Two pyridine-degrading microorganisms Arthrobacter crystallopoietes (VKM Ac-1334D) and Rhodococcus opacus (VKM Ac-1333D) were isolated from soil. The Gas chromatography-mass spectroscopy analysis showed that the former species formed 3-hydroxypyridine, 2,3- and 2,6-dihydroxypyridines during its growth in media containing pyridine, while the latter formed 2-hydroxy- and 2,6-dihydroxypyridines as degradation intermediates. Products of the pyridine ring cleavage (5-amino-2-oxo-4-pentenoic acid and 3-pentenoic acid monoamide) were also detected. [ DOI ]

Публикация в формате сохранить в файл сохранить в файл сохранить в файл сохранить в файл сохранить в файл сохранить в файл скрыть