Thermodynamic properties of L-tryptophanстатья

Статья опубликована в высокорейтинговом журнале

Информация о цитировании статьи получена из Scopus, Web of Science
Статья опубликована в журнале из списка Web of Science и/или Scopus
Дата последнего поиска статьи во внешних источниках: 6 февраля 2017 г.

Работа с статьей

Прикрепленные файлы


Имя Описание Имя файла Размер Добавлен

[1] Thermodynamic properties of l-tryptophan / V. A. Lukyanova, A. I. Druzhinina, S. M. Pimenova et al. // Journal of Chemical Thermodynamics. — 2017. — Vol. 105. — P. 44–49. Energy of combustion of L-tryptophan at 298.15 K was determined by static-bomb isoperibolic calorimetry. Heat capacity of L-tryptophan was measured by vacuum adiabatic calorimetry in the temperature range from (7 to 373) K. A solid-to-solid transition is described. Smoothed values of the main thermodynamic functions for the crystal state in the temperature interval from 5 to 370 K were calculated. Enthalpy of formation, entropy of formation and free energy of formation at 298.15 K of L-tryptophan in solid state were computed on the basis of the obtained experimental data. All results are compared with experimental values reported in the literature. [ DOI ]

Публикация в формате сохранить в файл сохранить в файл сохранить в файл сохранить в файл сохранить в файл сохранить в файл скрыть