DETECTION OF 3-INDOLEACETIC ACID IN CULTURE FLUID OF YEASTS FROM DIFFERENT ECOLOGICAL GROUPSстатья

Статья опубликована в журнале из списка RSCI Web of Science

Информация о цитировании статьи получена из Scopus
Статья опубликована в журнале из перечня ВАК
Статья опубликована в журнале из списка Web of Science и/или Scopus
Дата последнего поиска статьи во внешних источниках: 23 сентября 2020 г.

Работа с статьей


[1] Detection of 3-indoleacetic acid in culture fluid of yeasts from different ecological groups / R. A. STRELETZKIY, A. M. GLUSHAKOVA, Y. A. ZAVGORODNYAYA et al. // Микология и фитопатология. — 2013. — Vol. 47, no. 2. — P. 116–119. Fourteen yeast strains belonging to 8 species isolated from phyllosphere, roots, soil and flowers were investigated. 3-Indoleacetic acid (IAA) was detected by chromatographic analysis in culture fluid of all strains. Its concentration was essentially different in various species and correlated with their ecological features. The maximal concentration of IAA was found at epiphytic ( Rhodotorula mucilaginosa, Cryptococcus wieringae), minimal — at euribiontic ( Wickerhamomyces anomalus) and sugarbiontic ( Saccharomyces paradoxus) species.

Публикация в формате сохранить в файл сохранить в файл сохранить в файл сохранить в файл сохранить в файл сохранить в файл скрыть